[Список текстов] [Войти]

Игорь Буканов

    Bergens Regnbuebygningmaskinen

Dette er et utdrag fra mine eventyr om Bergens Regnbuebygningmaskin. Det er ingen skurker. Mine helter er   Værmestere. Fortellingen har en trickster. Han heter Rainbow Nissen. Fortellingen forklarer hvorfor Regnbuer er så ofte i Bergen.

"Snøskyer ble kjøpt av nabolandene, spesielt Grønnlandere. Grønlendere måtte dekke hele deres øya med et flerlags teppe av snø. Ellers hadde det ikke kommet opp nordlys. Uten nordlys i Grønland er det ikke mulig å leve.

Kalde regn ble gjort slik. Vannet fra fjellbekker ble blandet med triller av nattergaler. Etterpå ble det rørt med kost av Mary. Koster vokst av bjørk i hjemm hvor folk med ulykkelig kjærlighet bor. På spisser av bjørkekvister dukket det opp mange-mange skudd. Mara ventet til koster vokste opp og feide all ulykkelighet ut av huset.

Regn skyer med kaldt vann forlater øya England. Englendere løslott skyer fra nære poser rett inn i himmelen, og deretter drysset med knust kull - som overalt ble vagt og klam. Englendere egne å sitte i egen mørke små hager og viste turister tåkete slanger som krop fra en rosebusk til en annen...

Varme skyer var laget av sjøvann, karamell og blomsterblader.  Blomsterblader passet til enhver. Selv de enkleste blomster oppvarmet skyer til ønsket temperatur. Men de bergensk mesterer ønsket å selge flere skyer. De sa at mye kom du på blomsterbladere. For eksempel skal neper vokse opp? Skal banantrar gi mye grøde? Og skal barn som ble i regn følge deres foreldrene?
 
Varme regn reiste med skip til fjerne havner og varme land. Skipene måtte seile i lang tid. Derfor er regn i varme land er regn veldig sjelden. Men uten bergensk regn ville tropiske land tørke opp helt. "